Založ si blog

Každé ráno si pozriem zoznam 50 najbohatších ľudí na svete, keď v ňom nie som, idem do roboty . ..

Nedela:
Ruzenina mama ma zavolala k nim, ze ked sa najeme,pojdeme spolu za mamou.Ked som k nim prisiel, v kuchyni rozvoniavalo, aj sused uz vstal.Ruzenina mama mu rozslahala do piva surove vajce,vraj stratil vcera vecer hlas.Ked sa napil, zacal moju mamu upodozrievat, ze simuluje,aby sa nemusela starat o debila.Dal som mu pre istotu za pravdu,lebo poznam jeho ranny humor.Po obede sme sli do nemocnice, videl som tam Reginu s Antoniom,isli niekoho navstivit,Regina sa robila, ze ma nevidi.Ja som ju pozdravil s tym, ze ked nebude mat co robit,alebo Antonio bude na filmovacke,nech sa u nas zastavi….
Pondelok:
Uvaril som si do roboty vajcia na tvrdo.Ked som ich v satni jedol,prisiel sef,pootvaral vsetky okna a nakrical na mna, ze som prasa.Niekedy mu nerozumiem,ale radsej som sa ho nic nepytal,aby ma neposlal pozametat cele okolie az po schody Svatej trojice….
Utorok:
Po fajronte sme sa s kolegami vybrali Pod lipy na pivo.Pri vedlajsom stole sedeli styri exoticke zeny,nerozumel som im ani slovo.V pestrych satach,krasne opalene sa nahlas smiali a popijali tusim vsetko co v krcme mali.Sedel som tam ako zhypnotizovany, ze som si ani nevsimol,kedy odisli kolegovia.Jedna z nich si to vsimla,sadla si vedla mna a hlasom,aky ma sused kazdu nedelu rano mi navrhla nedefinovatelnym narecim, ze mi vyvesti buducnost.Citil som sa v siedmom nebi,ze vraj vyhram sto aj viac trilionov v loterii,ozenim sa s bohatou a krasnou zenou,stanem sa prezidentom a dozijem sa 120 rokov.Ked som sa jej spytal,kolko rokov sa dozije mama,povedala, ze 140….Bol som nou ocareny a pozval som ju k nam.Hned sa udomacnila,prezrela si cely dom,obsluzila sa s tym, co nasla a ked videla, ze sedim a cakam, ze sa nieco udeje, zacala zo seba zhadzovat suknu po sukni.Ked si davala dole poslednu,stratil som vedomie….
Streda:
Z bezvedomia sa sa prebral az o siedmej rano.Zavolal som sefovi, ze si beriem den volna.Ked som sa okolo poobzeral,nieco sa mi nezdalo.Vsetky skrine a zasuvky pootvarane,z nohavic mi zmizla penazenka a mobil.Obliekol som sa a siel som naspat Pod lipy, ci som ich cestou nestratil.Nic som nenasiel,asi mal niekto viac stastia ako ja…
Stvrtok:
Ruzena nebola od nedele doma, sused ju uz cakal pred domom.Pri chodniku zaparkovalo auto, z ktoreho vystupil niekto,koho som v zivote nevidel.Ruzena pre istotu sedela v aute a sledovala,ako si bude pocinat muz jej zivota.Vykrocil smerom k susedovi s flasou borovicky ,siroko sa na neho usmial a prestavil sa mu:
-Pekne popoludnie Vazeny,doviezol som vam vasu dcerku,ktora je cistejsia ako krystal a vonavejsia ako lalia.Styri dni ma ucila slovensku gramatiku, to bola pre mna, ako pre lingvinistu velka legracia,mozte byt na nu pravom hrdy.
Sused sa nezmohol na slovo a otvorenymi ustami a nechapavymi ocami pozeral na Neznameho.
-Well…priniesol som vam flasu borovicky,presne taku pije aj pan Slota…..susedovi sa nahrnuli do oci slzy,objal neznameho,otvoril branku a vosiel za nim do domu,ktory postavil pre Ruzenu….
Piatok:
Ked som prisiel z roboty,nasiel som pred domom plakat suseda.Upijal so z piva, z oci mu padali slzy ako hrachy.Bolo mi ho luto,aj ked sa niekedy sprava ako krvilacny bulo.Zavolal som ho do nasej krcmy,aby trochu prisiel k sebe a spytal som s ho preco place,hned sa mi zdoveril:
Prvykrat si ta mrcha domov priviedla poriadneho a slusneho chlapa,zena urobila na jeho zelanie cernohorsky rezen a zemiaky na slanine, ohromne si posmakol,vypili sme spolu flasu borovicky…ked mu isla stara ustlat do obyvacky,povedal, ze musi ist chvalit Davida a uz ho nebolo…chcel som mu dat Ruzenu aj s domom,ktory som postavil tymito rukani…..a vystrcil predo mna dlane,ktore boli este vacsie,ako dlane Otca naroda……
Sobota:
Rano som sa zobudil vedla suseda.Zostal som lezat a cakal som kym sa zobudi aj on.Sli sme spolu do kuchyne,kde nam Ruzenina mala chystala pivo so surovym vajcom.Sused ju odmenil spokojnym usmevom,mna chytil okolo krku a s dojatim mi oznamil:
-Prestan  si domov vlacit ciganky, ved Ruzena byva obcas doma, mal by si sa okolo nej viac tocit,keby nasla to, co hlada, ani bit by som ju nemusel….
 

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 391269x
Priemerná čítanosť článkov: 5081x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy