Založ si blog

Pýtali sa ma, odkiaľ beriem tieto MYŠLIENKY . . . s hanbou priznávam, zohnal som ich vlastnou hlavou . . . ;-)

Bolo silvestrovske rano 2011, prave som si cital z Bromfieldovej – Ked nastali dazde, zazvonil telefon, nechal som ho dobre vyzvonit, lebo ten, kto zvoni najdlhsie, ten ma asi nieco naliehave a dolezite na srdci. Po chvili som ho zdvihol a zo sluchatka sa mi ozval hlas:

– To som ja drahy Ollmo, Phoenix, som pripraveny na misiu …..

Zostal som prekvapeny, ze sa rozhodol bez dlhsieho uvazovania a spytal som sa ho, ako ho najdem.

– To je jedno, akym smerom sa vyberies, aj tak ta nohy zavedu sem. Prid, cakam ta.

Dal som si na hlavu radionku, aj ked nahodou neprsalo a o chvilu som zastal pred domom s pootvorenymi dverami. Vosiel som dnu a za pianom sedel Phoenix ….


– Vitaj drahy Ollmo, ak hladas Ghosta, ten je ukryty na ruke medzi ostatnymi kerkami a nevie sa dockat, kedy sa vyberieme do terenu.

Sadol som si k nemu za piano, zahrali sme si stvorrucne Radetzkeho pochod a ked som mu vysvetlil, v com spociva ciel misie, videl som, ako si vsetko s matematickou presnostou uklada do mozgu. Hned som mal istotu, ze na nic nezabudne. Odisiel som domov, pockal som na Novy rok so svojou rodinou a priatelmi, rano som sa zobudil a nasiel som na stole spravu:

PREPIS ROZHOVOROV V LOKALITE VAZOVOVA – KAUZA PAVIAN / Zaznamenane Phoenixom 1. 1. 2012
Ghost vchadza do budovy na Vazovovej. Ja zatial sedim na parapete a sledujem ludi v miestnosti. Vsetci maju na tvarach masky. Su piati. Sedia za stolom, na ktorom je nakresleny pentagram. Na stole je kopa papierov s menami.s datumami a cislami. Maska Fantomasa, z ktorej vykukaju potkanie ocka si vyziadala slovo, ostane masky na neho upieraju oci. Neviem, aky je duchom, ale postavou mi pripomina Charlieho Chaplina.

– Mili priatelia, demokrati! Sme, slusne povedane, v srrackach! Kauza Pavian sa prevalila. Hlupaci obcania uz spekuluju, dokonca ti mudrejsi – nasi volici sa zacali tvarit nedovercivo. Hned od zaciatku som mal pochybnosti a bal som sa do toho ist, ale moj podpredseda, v ktorom sa nezaprela snazivost svazaka a lakota svojich predkov, ma presvedcil tromi slovami: KASA JE PRAZDNA!
Mal pravdu, ale ci to bolo hodne toho, co mozme nadobro stratit ..?…. neviem. Nastastie moj verny psik … nebudem dnes menovat, lebo aj steny maju usi … moj verny krycim menom Kantor uz robi zasluznu pracu, zahmlieva a doslovne matozi, uz sa chyta politickych procesov z patdesiatych rokov minuleho storocia, uz oprasil aj Klementa Gottwalda! Pred tymto stretnutim mi volal a ubezpecil ma, ze vsetko ide podla planu. V jeho sferach su mu vsetci nakloneni, visia na jeho perach a uverili mu kazde slovo. Ak sa najde nejaky neveriaci Tomas, ma v ruke najvyssi adut – samotneho Paviana! Lebo jedine Pavian ma cerveny zadok a celu kauzu treba hodit na Nepriatela.

Je skoda, ze nemam viac takych ludi ako je Kantor, inac by som zvitazil aj pri Waterloo …. hehehe, myslim to metaforicky, ergo hovorim v intajoch ….. maly Fantomas sa spokojne zasmial na vlastnom vtipe a prenechal slovo snazivemu svazakovi v maske Ivanusku bohatiera.

– Mozno si myslite, ze som arogantny a zaroven snazivy, ale nikdy v zivote som nemal hlboko do vrecka, moj otec ma naucil vsetkemu potrebnemu a veru sa mi to zislo. To, co dokazem robit, je tiez remeslo … druhe najstarsie, aj ked sa s tym prvym dokonale prekryva.

Mozno mi budete vycitat, ze som prizval na nase ksefty druheho pokladnika Cukeja. Co som mal robit, ked nas Prvy pokladnik mohol skoncit v base, alebo vonat fialky odspodu, ako ten zapasnik z hotela Portal????
Muz v maske Pierota so slzou zavesenou pod mrtvym okom suhlasne prikyvol.

– Cukeja som nasiel v hodine dvanastej, ked nam a hlavne Prvemu pokladnikovi horelo pod zadkom. Nasiel som ho na golfaci, ako zbiera lopticky a vecer v golfovom klube popija pancovanu whisky. Tam sa mi zdoveril, ze ma ekonomicke vzdelanie. Myslel som si, ze nam bude stacit zohnat hlupaka, ale vyklul sa z neho paranoik, jedeneho dna, ked vychdzal z domu videl bezdomovca a myslel si, ze je to tajny agent. Utekal do Noveho casu a hodil do eteru, ze ho chcu zabit. Mali by sme s nim nieco urobit, ale az potom, ked sa situacia ukludni. Dvaja muzi, jeden s maskou Frankensteina a druhy v maske Mr.Beana sa o comsi dohadovali, neskor sa ujal slova Mr.Bean. Jeho vystupovanie pripominalo sefa FBI a Interpolu dohromady.

– Priatelia, dakujem, ze ste ma poctili doverou, ked ste ma posadili na post velkeho Spicla. Robim co mozem, ale som v istych veciach bezmocny. Napriklad tu Frankenstein, z pretekara sa stal minister, z ministra este vacsi podvodnik, este je aj zamoceny v odpocuvajucom zariadeni. Obavam sa, ze jemu nebude stacit zdvihnuty prst, ani prestrelena noha.Kdesi som cital, ze k rannemu kokrhajucemu kohutovi sa pridaju dalsi, preto navrhujem, aby sme s kohutom urobili Kratky proces!

V tom sa otvorili dvere a dovnutra vstupila sporo odeta odkvitnuta ciernovlasa Salome. Na zoxidovanom platinovom podnose doniesla kohuta, hlavu mal oddelenu od tela, iskra v oku zhasnuta … Salome sa obscenne zasmiala a hlasom podobnym Jirimu Bartoskovi zartovne oznamila patici maskovanych muzov:

– Toto vam posiela nejaky maniak zabaleny do plienok ………………….

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 389663x
Priemerná čítanosť článkov: 5061x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy