Založ si blog

Ficovi štátni úradníci alebo podvodníci? Nasadzuje si Fico blchy do kožucha alebo áno?

Chodiť po „krčmách“ sa nevypláca, lebo človek sa  tam dozvie aj to, čo nechce. A ja mám zvlášť šťastie na nechtiac vypočuté rozhovory. Aj toť ,nedávno  som sa opäť „priplichtila“ k jednému, ktorý sa mi vôbec nepáčil a preto som si jeho obsah preverila.

Div sa svete, to, čo som zistila mi potvrdilo vypočuté. A neteší ma to, že aj vo Ficovej úradníckej moci budú staré i nové gorilčatá poprepájané naprieč  „Mečiarom“, „Dzurindom“ až po starú „Blaškovú“.

Dňa 2. mája 2012 bolo na stránkach MHSR zverejnené výberové konanie na „miesto generálneho riaditeľa štátnej príspevkovej organizácie Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) so sídlom v Bratislave“ (http://www.economy.gov.sk/vk-na-miesro-gr-siea—02052012/138143s). Agentúry, kde budú, okrem iného, nelogicky sústredené veľké peniaze z eurofondov.

Na prvý pohľad nič zvláštne, ibaže, zverejnená výzva porušuje zákon i vnútorný predpis ministerstva hospodárstva, pretože nedodržuje zásadu, že takéto výberové konanie sa vyhlasuje najmenej tri týždne pred jeho začatím. Uzávierka podávania žiadostí je 11. mája 2012, čo iste uznáte aj sami, že od 2.5. do 11.5. neuplynulo obdobie troch týždňov.

Som človek tolerantný, takže takúto chybu hravo prehliadnem, lebo taká i podobná sa môže stať každému.

Čo ale neprehliadnem bude to, ak tento „konkurz“ vyhrá istá JUDr. Svetlana G., dlhoročná kamarátka istej Magdy M., ktorej otec „nazývaný Otec národa“ bol okrem iného aj predsedom vlády.

To je totiž informácia, ktorú som si nechtiac vypočula už v spomínanej „krčme – kaviarni“. Konkurz šitý na mieru istej osobe, cez ktorú sa na agentúru dostanú ďalšie osoby, aby dohliadli na správne toky financií z eurofondov.

Ak sa tak naozaj stane, tak prestanem veriť, že sa v tomto štáte niečo zmení. Je mi na blití z tejto našej politickej mafie!

Tak, ako som kúpila, tak predávam ďalej a budem netrpezlivo čakať, ako spomínaný konkurz dopadne.

 

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 391549x
Priemerná čítanosť článkov: 5085x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy