Pieseň, ktorá cestuje po svete, aby ho urobila krajším

29. mája 2011, anaJ, Nezaradené

Fascinujú ma neobyčajne obyčajné veci. Sila myšlienky, ľudský hlas a hudba sú na piedestáli mojich divov sveta a verím, že keď sa spoja do jedného celku, môžu dobyť a zmeniť svet.

Tak ako projekt „Playing For change – Song Around the World“, ktorý predchádzala obyčajná myšlienka, či presvedčenie, že mier a zmeny sú možné prostredníctvom hudby. Autori projektu precestovali „svet“ a pomocou mobilného zariadenia zaznamenávali neobyčajne obyčajných hudobníkov “ulice“. Ich výsledok je (pre mňa) ohromujúci a verím, že zaujme aj vás.

Ja na margo projektu nechcem opisovať, že dobyl svet, že mnohým poskytol pomoc i alternatívu čeliť osudu, chcem iba upriamiť pozornosť na zdanlivo obyčajné veci. Silu myšlienky, ľudský hlas a hudbu.

Byť vami, tak tomu až tak neverím, pretože ja si tu chcem aj povzdychnúť nad tým, že u nás, na Slovensku, tým obyčajným veciam neholdujeme. A to je škoda, pretože skvelých myšlienok, úžasných hlasov i rozmanitej hudby tu máme viac než dosť. Dosť často rozmýšľam, prečo im tú pozornosť nevenujeme a vychádza mi iba jedno jediné … ako môžeme, keď nám ju permanentne brzdia nekompetentní na kompetentných miestach?

 


 


 

 


 

Informácie o projekte, ale i viac skladieb môžete nájsť tu:  http://playingforchange.org/