Za každú minútu hnevu strácame 60 sekúnd šťastia . . .

4. októbra 2011, anaJ, Nezaradené

Prepis koaličnej rady:
16:50
Limuziny a terenaky prichadzaju na parkovisko pred centralu Mosta-Hidu. Ako prvy dorazil predseda a zaroven hostitel Vojto Chrobak. Do saly s nazvom Terem-tete za ním vošli aj ostatni clenovia strany, spiaceho Rudolfa Slada niesli na polnom lehatku a ulozili ho pred kecpult, kde Peter Kapusta, zo strany Konzervatinych trockistov, cez neho prehodil deku.
Do saly prišli aj clenovia strany Pravych farizejov, s predsedom Jankom Huncutom, ktory mal na hlave helmu a na na ustach usmev Johnnyho Casha.
17:00
Do saly dorazila problematicka strana Richarda Truhlika so styroma jezuitami. Keď ich zbadal podpredseda Pravych farizejov, ihned sa prezehnal a zacal drvit ruzenec. Vzapati za truhlikovcami vošli do saly poslanci z Unie sociopatov, vedeni duplovanym predsedom Mysiakom Spodkom, za ktorým v tesnom zavese kracala carovna Lucia I., hned po nej podpredseda Ivan Plusminus a za ním pokladnik s glotovymi rukavnikmi a univerzalnymi klucmi od vsetkych sejfov.
17:10
Ako posledna vosla hovorkyna vlady, chranena z jednej strany Jankom Podrzkrucifixom a z druhej strany s Gorjom Mäkkym Messerom.
17:15
Duplovany predseda Mysiak sa s hokerlikom v ruke pobral ku kecpultu. Postavil sa na hokerlík, vyskusal mikrofon, znicujucim pohladom sa pozrel na poslancov v sale a zacal uvitaciu rec:
„Vazene poslankyne, poslanci, pekne vas vitam na zasadani koalicnej rady! Kedysi, ked som bol mlady a pochaby“ … v tom k nemu priskocil minister Plusminus, posepol mu nieco do ucha, odkopol hokerlik a odviedol ho spat na jeho miesto. Hneď na to sa k mikrofonu vybrala hovorkyna vlady Hrebickova.
17:25
„Mili kolegovia, tato koalicna rada bude ina ako predosle. Vzala som si priklad z mojich predchodkyn, Margaret Thatcherovej a Goldy Meirovej, z ktorých najma ta druha je mojim velkym vzorom. Aj ja mam svojho Mose Dajana“ … hovorkyna ukazala na armadneho generala Sralka, ktory sa hned postavil a zasalutoval. Ked mu dala hovorkyna pohov, odpochodoval zo saly a za par sekund sa vratil s lahkym gulometom. Hovorkyna mu pokojne prikyvla a ocami zabludila k duplovanemu predsedovi a ministrovi Plusminusovi. Obaja jej dali suhlas, aby pokracovala.
„Mali by sme hovorit o eurovale, ale moji nadriadeni si myslia, ze netreba, lebo nasi kolegovia truhlikovci by mali prijat tajne podmienky a zahlasovat. Ak nie, mame Nepriatela, vdaka ktoremu sme tam, kde sme! Pre spestrenie koalicnej rady vam jeden z mojich poradcov zahraje na balalajke. Ma nacvicene dve pesnicky, Balicek karet a Oci cornye“ … na to duplovany predseda Mysiak Spodek ihneď vyskočil zo stolicky a zakrical: „Oci cornye!“
18:00
K mikrofonu sa postavil poradca Mäkky Messer a zahral Oci cornye. Zozal aplauz. Hned po jeho vystupeni sa od dveri k nemu priblizila pplk. Luba Lesny s klietkou vtakov, ktoru mu podala do ruky. „Prijatelya, vypustym na cetyri storony golubyce myru na znak druzby medzi koalycnymi storonami“ … otvoril klietku a styri straky sa rozleteli do styroch kutov Terem-tete. Duplovany predseda bol tak dojaty, ze si z vrecka vybral pioniersku satku a utrel si nou zaslzene oci.
18:45
K mikrofonu sa vracia hovorkyna vlady. „Minule, ked sme sa radili o eurovale, niektori z vas sa valali smiechom, ze sa trocharime, akoby to islo z nasho. Ja to vidim inak. Milujem zurnalistov, milujem svetla reflektorov, milujem Baracka Obamu, aj Viktora Orbana … milujem kazdeho, milujem Nepriatela, lebo mam transparentne srdce! Dnes chcem ukazat, ze som velkorysa. Vonku pred budovou je balon, do ktoreho nastupia truhlikovci. Uvidia Bratislavu takpovediac z oblakov. Risko Truhlik aspon z vysky uvidi, kde byva jeho buduci svokor a bude moct zamavat svojmu patrocnemu synovi Cyprianovi, ktory ma vyssie IQ ako nas poslanec Milan Hont.“
19:15
Zo saly vyšli predseda Truhlik so svojimi poslancami. Poslanec Martin Bongo Cesnacik si ubalil dzojnta tlsteho ako croissant … a nasadli do balona. Ostatni poslanci im mavaji niektori si madlili ruky a utekali naspat do Terem-tete.
19:45
Duplovany predseda Mysiak Spodek dal prikazy hovorkyni Hrebickovej, ze moze zavolat zurnalistov. Obkolesena kamerami podala hlasenie mediam: „Vazene damy, pani, drahi spoluobcania, dnes sme sa skoro dohodli na eurovale. Som stastna a zaroven dojata, ze mozem mat za kolegov ludi, ktori su v prvom rade moji priatelia“ …