Založ si blog

Life is a game / Život je hra

Zo všetkých strán čítam a počúvam kritiku na oficiálnu hymnu MS v ľadovom hokeji 2011 IIHF. Nerozumiem tomu, lebo mne sa tá skladba celkom páči a viem si celkom živo predstaviť, ako príjemne bude znieť v akustike štadiónov.

O hokej i dianie okolo neho sa zaujímam od malička, a preto sa mi zdá celkom zvláštne, že si nepamätám ani jednu oficiálnu, dokonca ani len neoficiálnu, skladbu k svetovému hokejovému šampionátu. Čím to je, netuším, … možno predtým neboli hymny v móde alebo boli tak „nezapamätateľné“, že sa všetky „do jednej“ stratili v mori času, či inej hudby.

Tak, či onak, ja sa za „Kristininu“ skladbu „hanbiť“ nebudem. Je lepšia, ako všetky ostatné „pokusy“ o hymnu k tohtoročnému šampionátu, čoraz častejšie sa objavujúce na „YouTube“, či na iných portáloch. A vypočula som si všetky, ktoré som našla!

 


 

Dokonca sa mi podarilo nájsť aj jednu z roku 1995 … keď sme boli usporiadateľmi Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji skupiny „B“. Pre pobavenie, či porovnanie, si ju určite vypočujte! A všimnite si aj oficiálneho maskota … odkedy som ho videla, márne rozmýšľam o tom, čo má spoločné s tým tohtoročným … a spolu … čo majú tie zvery spoločné so Slovenskom?

 

                             

 

 

 

 

 

 

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 389668x
Priemerná čítanosť článkov: 5061x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy