Založ si blog

Potom povedal akýsi Právnik: ale čo potom naše zákony majstre?

Potom povedal akysi Pravnik: Ale co potom nase zakony majstre?

– Vam robi potesenie vydavat zakony, ale este vacsie potesenie vam posobi prestupovat ich. Ste ako deti hrajuce sa na brehu mora, ktore s vaznostou stavaju hrady z piesku a potom ich so smiechom rucaju. Ale kym vy staviate hrady z piesku, more prinasa na breh novy piesok a ked ich rucate, more sa smeje s vami. Verte, ze more sa vzdy smeje s prostoduchymi ….
(Dzibran Chalil Dzibran-libanonsky basnik, prozaik, vytvarnik (1883-1931)

—————————————————————————————————————–
Pozerame televizor, cakame, co nam ponukne JúJ-ka, dnes to nebude Big Brother, ale relacia Pri sviecke. Cize ziadne ziarovky, lebo Edison bol komunista, nacionalista a estebak, tak nam to vysvetlil moderator a redaktor v jednej osobe Pista Dubak.
Znelka ohlasila znamy program, z tmy sa vynorila postava a tvar Frankensteina, zapalila sviecky, sadla si a hlasom Fantomasa zo seba bolestivo vytlacila:
    – Vitam vas priatelia pri sledovani nasho uspesneho programu, dnes netradicne a netradicni budu aj nasi hostia … . Unavene sa pozrel do tiena odkial vychadzali hostia, ako prvy siel niekto nizsej postavy, zato rezkym krokom. Roztiahnutymi rukami sa snazil zabranit, aby ho nikto nepredbehol. Za nim kracal asket, uvazlivo, pomalsie a nakoniec dama kyprejsich tvarov s bradou este vyraznejsou ako Gerard Depardieu.
     – Dovolte medzi nami privitat duplovaneho predsedu Mysiaka, fakira a spiritistu Ucitela a byvalu diplomatku Magdusku Krotku. Vsetci traja su z Unie sociopatov, cize nemaju oponenta, co bolo ich podmienkou ucasti na tomto programe. Dnes budeme debatovat o bolestivejsich zalezitostiach ….. v tom sa moderator Dubak skrutil ako pri krci mizerere a v ociach mal este bolestnejsi vyraz ako sv. Lazarus.
     – Zacneme kauzami, hned tou poslednou, platinove sitka. Do kauzy su zapleteni ludia, ktori su priamo a nepriamo spajani s Unou sociopatov. Spomina sa v nej aj pokladnik. Nech sa paci, vyjadrite sa pan duplovany predseda Mysiak.
      – Pozrite sa pan Dubak, je to haluz, do neba volajuca haluz!!!!!! Neviem o nicom a to mam oci vsade. Nepoznam nikoho a moj Pokladnik skor perie ako preosieva, to si vyprosim. Pozrite mi rovno do oci a povedzte mi, ci klamem!? … zvolal nahnevany Mysiak s ocami vyvalenymi navrch hlavy. Nikto mu nemal odvahu odporovat.
      – Aky mate na kauzu nazor vy pan Ucitel?
Ucitel sa zamyslel, po chvili sa rozvazne ozval:
      – Tu nejde o ziadnu kauzu …. ked moze prejst tava uchom ihly ,kludne sa da preosiat platinovym sitkom …. aj obrok kona s tou najvacsou hlavou …… a pritom sa nemusi jednat o penaltu …..
Ucitel spokojny so svojou odpovedou ocami hladal u Mysiaka jeho suhlas, aj sa ho dockal.
Dubak dal slovo byvalej diplomake Krotkej, aby sa vyjadrila ku kauze:
      – Viete, ja viem co su schopni novinari popisat, ale ako sa mam k tomu vyjadrit ja? Myslite si, ze vsetci co byvaju na Dostojevskeho rade su Idioti?
Dubak sa napil vody, zaskripal zubami a mykajucou sankou dal najavo, ze sa podujal ulohy vskutku herkulovskej.
      – Dakujem sa vycerpavajuce odpovede, ako vnimate pad vlady a ako vidite volby v marci 2012?
Otazka nikoho neprekvapila, boli na nu pripraveni, az na byvalu diplomatku, ta sa ospravedlnila s tym, ze si ide prepudrovat nos. Slova sa ujal duplovany predseda:
      – Vecna skoda, ze sa nam uz aj sponzori otacaju chrbtom, preto sa musi nas Pokladnik usilovat. Kupili sme mu v Lidli 10 kilove balenie Formilu, aby nezahalal. Bude musiet menej vysedavat v golfovom klube a viac makat. Ak vyhram volby, dostane odo mna platinovu rumplu!Volby samozrejme vyhrame a budeme ako vzdy zostavovat vladu. Bez Nepriatela!
Ucitel sedel zamysleny, bez naznaku jeho povestneho usmevu, po case prehovoril rozvazne a v inotajoch ako vzdy:
      – Nadviazem na odpoved nasho Vodcu ….. tazko je niekomu uverit, ze hovori pravdu, ked vieme, ze na jeho mieste by sme tiez museli klamat ….
Moderator Dubak zapil tabletku poharom vody, posuchal si nos so znicenou sliznicou a v krcoch zo svojich utrob vytlacil:
     – Doteraz este nie je vysetrena kauza ohladom financovania US, doteraz sa k tomu nikto dostatocne nevyjadri l….
Mysiak poskocil na stolicke a s najezenymi fuzami zvolal:
     – Ziadna neexistuje, chcel by som vidiet odvazlivca, ktory by tvrdil, ze nas Pokladnik nacas nevypral alebo aspon po sebe nezahladil stopy. Aj napriek tomu sa mu vyhrazaju, boji sa o zivot a nielen on. Uz som poziadal o zvysenu ochranku. Dobreho pokladnika si musime strazit ako oko v hlave nasho byvaleho Pokladnika!
Ucitel to asi vnimal inak, potmehutsky sa usmial a akokeby mimochodom prehodil:
     – Prosim vas, co tu matozite pan Dubak, nemozeme mat naraz tridsat striebornych aj trnovu korunu …..
Moderator Dubak vycerpany hostami opat privital byvalu diplomatku, ktora mala na nose taku vrstvu pudru, ze vyzerala ako holubicka pani mlynarky. Z poslednych sil sa pokusil program ukoncit, so zatatymi zubami zasipel:
      – Je tu aj otazka divaka, akysi pan Hromadka sa vas pyta, ci ste schopni nesebeckou a uprimnou laskou milovat Nepriatela.
Nastalo hrobove ticho, byvala diplomatka sa rozhodla diplomaticky neodpovedat, ozval sa teda Ucitel:
       – My nemame ziadneho Nepriatela, iba leniveho bolsevika so zarastenou vinicou a hodinkami, ktore by si nedovoli kupit ani ten najlepsi vincur v tejto krajine ….. to su hodnoty? To je kreativita?Videli ste na letisku vo Schwechate pana Mysiaka pobehovat v slipoch? Ved je to na smiech, to je otazka…. to je nonsens!?
Ked rozculeny Ucitel hladal v ociach duplovaneho predsedu suhlas, nenasiel ho …. Mysiak sedel na stolicke s vyvratenou hlavou, tazkym dychom a penou na ustach, moderator Dubak mu drzal sviecku pod rukou a ked Mysiak nereagoval, hodil na neho sako kameramana a z poslednych sil do seba dostal:
      – Dakujem svojim hostom aj vam vazeni divaci, nabuduce znovu s Mysiakom o vitazstve demokracie v Libyi a nasledne v celej Severnej Afrike ….

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 389565x
Priemerná čítanosť článkov: 5059x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy