Založ si blog

Klamári sa vždy spoliehajú na zlú pamäť iných . ..

V nedelu som si nasiel v schranke letacik so znenim:
Ked si vo veku od 18 do 30 rokov,stan sa jednym z mladeznikov nasej strany.Potrebujeme mladu krv,mozgy a tvoju revolucnu silu.Prid k nam na Napoleonov vrsok do modreho sapito.Vstup zadarmo.
Rychlo som si zbalil veci,rozlucil som sa s mamou a susedmi a vybral som sa s pozvankou na miesto,kde stal modry siator.Na Napoleonov,vlastne na Somarsky vrch.V siatri bolo zopar mladych ludi,ktori netrpezlivo cakali co sa bude diat.V strede na rohozke obitej klincami odpocival a meditoval nas Ucitel.Bedra mal zahalene bielym suknom,obcas sa vznasal a ked niekto zakaslal,klesol naspat na klince.Ked sa opat vzniesol do vysky,zvonku niekto zareval:
-Ach,jaj,mistr levnych triku!…Ucitel dopadol prudko na klince,bolestivo zastonal,vsetkych si nas dosledne poprezeral,postavil sa a prechadzajuc sa medzi nami zacal prednasku:
-Mladi priatelia,demokrati….dnes mate este kuraci mozog,ale ked budete kazdy den vstrebavat mnou ponukane ucivo,ktore je garantovane ministerstvom skolstva a modrym certifikatom kvality zivota,dosiahnete vedomosti hodne nadpriemerne inteligentneho volica.Nebudem robit vyber,vsetkych vas prijmem do kurzu a to len preto, ze dnes mam radostny den a hned sa s nim s vami podelim.Aj ja som bol mlady,pochaby,ale vtedy bola ina doba,mna oklamali komunisti,nastastie som sa ako vzdy v pravy cas spamatal….
V tomto kurze vas naucim nielen logike,ale aj pravde.Ak vydrzite do konca,roztrusite sa do svojich domovov bez pocitu nicoty.Naplneni elanom a kreativitou, budete lemovat nase rady,budete okrasou a pychou demokracie….
Ucitel sa prechadzal, pozeral sa nam hlboko do oci.Zastavil sa pri jednom kurzistovi,pozrel sa mu na zapastie,odopol mu hodinky,dlho ich skumal a spytal sa ho:
-Nevola sa nahodou tvoj otec Robert?…ked kurzista zaporne pokrutil hlavou,pytal sa dalej:
-Nevolal sa tvoj nebohy dedo Izidor?….po zapornej odpovedi sa Ucitel ukludnil a pripustil, ze kurzista urcite dostal hodinky za dobry prospech,lebo v demokratickych rodinach sa deti odmenuju prakticky.Ked mu vratil hodinky,pokracoval dalej:
-Vezmem si do ruk balicek kartiet,dobre ich pomiesam,otocim ich chrbtom,jeden z vas sa dobrovolne prihlasi a vyberie si jednu kartu,ta karta by mala oznacovat nasho Vodcu….po chvili sa jeden z kurzistov osmelil a predstavil sa ako Baloun Rejpal.Vytiahol si kartu,pozrel si ju a vratil ju Ucitelovi.Ucitel znovu pomiesal karty,urobil z nich vejar,vytiahol srdcoveho krala a hrozivo sa spytal sa Balouna:
-Bola to tato karta????
Baloun sa zlakol, stratil rec, podlomili sa mu nohy a ked pomaly zacal stracat vedomie,Ucitel k nemu pristupil a laskavo sa ho spytal:
-Neboj sa,povedz aka to bola karta…
-Byl to spodek pane…..
Ucitel zbalil karty,dal nam na pol hodinu volno,lahol si na rohozku obitu klincami a horko zaplakal….
Po prestavke sme sa vratili do siatra,Ucitel uz dosiel k sebe, priniesol sochu Davida odliateho zo sadry a spytal sa nas,co mu chyba.Kurzista s hodinkami si myslel, ze David by mal mat vacsieho pipika.Ucitel sa zamysel a povedal,ze iba zobrak chodi s najvacsou palicou.Padlo vela napadov a ked prisla rada na mna, obchadzali ma mrakoty,nic ma nenapadalo,az ked som sa pozrel do tvare Ucitelovi.Same od seba zo mna vyslo:
-Davidovi chybaju fuzy…..Ucitela to natolko dojalo, ze mi slubl, ze ma urobi predsedom Modrych mladeznikov.Kurzistovi s hodinkami prislubil funkciu pokladnika.Prednaska pokracovala dalej.Ucitel nam daval rozne otazky vsetko si zapisoval a ku koncu nam porozpraval svoj zivotny pribeh,ktory trval do vecera.
Vedla rohozky mal polozene preukazy,ktore vyplnil a kazdemu z nas jeden slavnostne podal.Vsetkym nam osobitne podal ruky a rozlucil sa slovami:
-Dovidenia pri volbach priatelia!
Naradosteny som utekal na trolejbus,o volaco som zakopol, potom si uz nepamatam nic,lebo som stratil vedomie.Ked som sa prebral,nemohol som najst preukaz.Za sebou som videl to,o co som sa potkol.Bola to Napoleonova gula,ktora bola zamurovana do podstavca.Teraz neviem,po kom pomenovali vrsok,ci po Napoleonovi,alebo po mne….

Podpíšte petíciu EÚ za základný nepodmienený príjem ako ľudské právo

12.01.2014

V členských štátoch EÚ prebieha zbieranie podpisov pre podporu občianskej iniciatívy za nepodmienený základný príjem. Termín ukončenia je 14.01.2014, čo je presne rok od jej úvodnej registrácie. Cieľom tejto iniciatívy je poskytnúť každej osobe v EÚ príjem na úrovni 60% priemerného čistého príjmu v Únii. Tým by boli zabezpečené základné materiálne potreby a [...]

Prečo vznikajú vtipy o policajtoch? V Nitre na základe osobných skúseností

05.03.2013

V posledných mesiacoch ma šťastena nemá veľmi v láske a tak v duchu tohto mi robí samé prieky, ako toť nedávno, v podobe dvoch pokút za parkovanie. Dostať pokutu za parkovanie nie je príjemná a už vôbec nie lacná záležitosť. Taxy sú rôzne, kto ich určuje netuším, ale jedno tuším, že s pokutami za parkovanie to v tomto štáte nebude celkom košér. Nechcem špekulovať [...]

Iba tak, veselo na rozlúčku

15.09.2012

Tak a je to tu! Mediátorka zo mňa asi sotva bude, lebo hneď môj prvý pokus, tu na Pravde, skončil ako na tomto obrázku: Tak mi treba! Keby som skôr poznala príslovie, že „Lepšie je padnúť do mora, ako medzi ľudí.“ (Čínske príslovie), to by som si dala pozor. Ale teraz, čo už? Po vojne je každý generál! Aj ja! Poviem vám, že taký pád dosť bolí a ja druhý, pre [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 391815x
Priemerná čítanosť článkov: 5089x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy